A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Плужненський ліцей
Хмельницької обласної ради

Відкриття класу безпеки

Дата: 21.02.2024 11:47
Кількість переглядів: 84

21 лютого в межах Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», який запроваджують у закладах освіти України МВС спільно з ДСНС та МОН, відбулася офіційна церемонія відкриття «Класу безпеки» у Плужненському ліцеї Хмельницької обласної ради.

Простір «Класу безпеки» обладнано за сучасними критеріями необхідними навчально-методичними матеріалами та приладами: муляжами, які моделюють реальні життєві ситуації, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, засобами пожежогасіння, інформаційними стендами, інструкціями з безпеки життєдіяльності тощо. Тепер  ліцеїсти зможуть здобувати актуальні знання з пожежної та протимінної безпеки, вивчатимуть правила безпеки дорожнього руху, оволодіють алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій, набуватимуть навичок поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та надання домедичної допомоги. Також «Клас безпеки» розділений на кілька навчальних зон:

  • зона домедичної допомоги допоможе провести заняття та тренінги з надання першої домедичної допомоги при травмах різного характеру та опіках. Тут можна ознайомитися з видами медичної допомоги, з засобами індивідуального захисту, правилами накладання пов’язок, правилами евакуації поранених тощо;
  • зона мінної безпеки, де діти будуть вивчати правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів;
  • зона безпеки життєдіяльності. Тут учні ліцею вивчатимуть правила безпечної поведінки у різних сферах життя, включно алгоритму дій у разі надзвичайних ситуацій різного характеру. У цій зоні можна буде познайомитися з правилами дорожнього руху, правилами поведінки на воді, правилами поведінки на льоду та правилами поведінки з газо- й електроприладами;
  • зона пожежної безпеки – місце, де діти матимуть змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, з алгоритмом дії при пожежі, вивчити основи користування вогнегасниками та іншими первинними засобами пожежогасіння.

Окремий куточок – зона психологічного розвантаження (ігрова зона), що містить цікаві інтелектуально-розвивальні ігри й різноманітні поради, завдяки яким учні можуть знайти спокій та зосередитися.

Також у кабінеті є зона перегляду відеоуроків і презентацій.

 Така робота в закладах освіти вкрай важлива, особливо в умовах війни.

У церемонії відкриття «Класу безпеки» взяли участь ТВО директора Плужненського ліцею Хмельницької обласної ради Конончук Р. Б., начальник Шепетівського районного управління Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області Матвійчук В. Л., заступник начальника відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Гошовський А. В., головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Новачук В.Ю. , голова Плужненської територіальної громади Мартинюк В. Г. та поліцейський офіцер громади Гончарук М.В.

Працівники ДСНС провели для учнів спеціальний «Урок безпеки». Діти були захоплені процесом навчання і брали активну участь у бесідах про пожежну небезпеку, вибухонебезпечні предмети, повітряну тривогу і правила дорожнього руху. Крім того, на подвірї закладу освіти рятувальники розгорнули навчальну платформу, де діти могли спробувати себе у ролі рятувальника й оглянути техніку ДСНС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень